kanada-vydilyla-dodatkove-finansuvannia-na-drony-ta-artsnariady-dlia-zsu

Канада виділила додаткове фінансування на дрони та артснаряди для ЗСУ

 • 101903 переглядiв

Канада виділяє додаткові $15 млн на безпілотники, артилерійські боєприпаси, бронетехніку та надувні судна для оборонних потреб України.

Канада виділить три мільйони канадських доларів (близько 2,3 млн дол США) на оплату українського виробництва бойових дронів для потреб Збройних сил України. Про це оголосили у Міністерстві оборони Канади за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України, передає УНН.

Деталі

Канада виділяє Україні 3 млн дол на виробництво дронів власною оборонною промисловістю України. Канада вперше виділяє кошти на виробництво військових дронів безпосередньо в Україні й робить це у співпраці з Об'єднаними королівством

- йдеться у заяві.

Зазначається, що Канада також додатково виділить 13 млн канадських дол (близько 10 млн дол США – ред.) на чеську ініціативу із виробництва й закупівлі артилерійських боєприпасів для України у третіх країн.

Ці гроші виділяються на додачу до оголошених минулого місяця 40 млн дол, тож загальний внесок Канади до чеської ініціативи сягає понад 53 млн дол (40 млн дол США – ред.)

– зауважили у міністерстві.

Окрім цього Канада передасть Україні ще 100 дронів Teledyne FLIR, на додачу до обіцяних раніше 800.

Доставка цих дронів розпочнеться у травні

– запевнили в оборонному відомстві.

Також цієї осені Канада відправить до України 10 бронетранспортерів різного призначення.

Перші 10 з 50 колісних бойових броньованих машин, які Канада передасть Україні, будуть доставлені до Європи влітку. Тоді ж українці пройдуть на них навчання, після чого восени машини будуть переміщені до України

– йдеться у поширеній заяві.

Відомо, що БТР виробляються на території Канади. Про виділення 50 таких транспортних засобів, в тому числі медично-евакуаційного призначення, було оголошено у вересні минулого року під час візиту до Канади Володимира Зеленського.

Окрім цього, у липні Україна отримає 10 канадських багатофункціональних надувних суден, передача яких була анонсована у січні. Водночас надійдуть запасні деталі до них. Усе це разом коштує близько 15 млн дол. США.

Прем'єр Канади та президент Польщі обговорили підтримку України21.04.24, 06:24 • [views_0]