politsiia-ssha-ymovirno-zastosuvala-humovi-kuli-ta-slozohinnyi-haz-pid-chas-areshtu-demonstrantiv-u-shtati-dzhordzhiia

Поліція США ймовірно застосувала гумові кулі та сльозогінний газ під час арешту демонстрантів у штаті Джорджія

 • 18741 переглядiв

Поліція США, ймовірно, застосувала гумові кулі та сльозогінний газ проти протестувальників студентів Університету Еморі в Джорджії, які розбили наметове містечко на знак солідарності з Палестиною і проти центру підготовки поліцейських.

В американських університетських кампусах зберігається напруженість, пов'язана з численними акціями протесту проти війни в Газі. Поліція втручається, проводячи затримання мітингувальників, - нібито із застосуванням гумових куль і сльозогінного газу, передає The Guardian, повідомляє УНН.

Деталі

Поліція США провела кілька жорстоких арештів в Університеті Еморі в Декатурі, штат Джорджія, після того, як студенти організували наметове містечко на знак солідарності з Палестиною і на знак протесту проти будівництва навчального центру поліції.

У четвер студенти Еморі встановили кілька наметів на галявинах кампусу на знак протесту проти зв'язків університету з Ізраїлем, а також проти Cop City - навчального центру поліції та пожежної служби Атланти, який будують на ділянці площею 171 акр у лісі на південний схід від Атланти.

Студенти вивісили написи, такі як "Табір солідарності з Газою" і "Відмовитися від смерті", фотографії та зробили такі заяви:

Ми, студенти кількох університетів Атланти і члени спільноти, організовуємося проти Коп-Сіті і геноциду палестинців з боку американського імперіалізму. Ми вимагаємо повної інституційної відмови від ізраїльського апартеїду і Cop City у всіх коледжах і університетах Атланти

- заявили мітингувальники. 

У заяві університет звинувачують в однозначній "співучасті в геноциді та мілітаризації поліції".

Після розбивки таборів у кампус прибули офіцери патрульної служби штату Джорджія.

The Guardian згадує відео, на яких видно, що поліцейські насильно заарештовують людей: кілька офіцерів утримують зв'язану людину і застосовують до неї електрошокер; поліцейський заарештовує Ноель Макафі, завідувачку кафедри філософії університету.

Доповнення

Згідно з інформацією Europe 1 поліція втрутилася в події в Університеті Каліфорнії, Техасу, Огайо і Джорджії. Загалом було заарештовано близько 400 демонстрантів і порушено близько шістдесяти університетів, включно з Каліфорнійським університетом у Лос-Анджелесі, де приблизно 200 демонстрантів встановили намети на галявині в центрі університету.

Нагадаємо

Пропалестинська група Palestine Legal подала федеральний позов проти Колумбійського університету з приводу масових арештів антивоєнних протестувальників, які виступали проти війни в Газі.

Папа Франциск закликає до припинення війн, закликаючи країни шукати миру через переговори і молячись за розтерзану війною Україну та Близький Східк, нарікаючи на руйнівні наслідки для українських дітей, які "забули, як посміхатися".

Ігор Тележніков

Новини Світу