zamist-buduvaty-metro-poklaly-koshty-na-depozyt-sud-stiahnuv-z-pidriadnyka-139-milioniv-hryven

Замість будувати метро, поклали кошти на депозит: суд стягнув з підрядника 139 мільйонів гривень

 • 17518 переглядiв

Суд стягнув 139 мільйонів гривень з підрядника, який поклав на депозитні рахунки кошти, які отримав на будівництво метро в столиці.

Компанія отримала гроші на будівництво метрополітену, але поклала ці кошти на депозитний рахунок. Суд стягнув на користь столиці 139 мільйонів гривень, які таким чином заробив підрядник. Про це пише УНН з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Деталі 

Слідство встановила, що комерційна структура всупереч законодавству розмістила кошти, отримані з бюджету столиці на будівництво метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар на депозитних рахунках у банку. Таким чином вона заробила відсотки в сумі понад 139 млн гривень.

За результатом нового розгляду рішенням Господарського суду міста Києва від 24.04.2024 позов прокурора повністю задоволено та стягнуто з підрядної організації до бюджету столиці понад 139 млн. гривень

- заявили у прокуратурі. 

Доповнення

У прокуратурі розповіли, що справа триває ще з жовтня 2021 року. Тоді Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з вимогою стягнути ці кошти з підрядника на користь територіальної громади столиці в особі Київської міської ради.  

Тоді суд повністю задовольнив позов прокуратури про стягнення 139 млн гривень до бюджету столиці. За рік Північний апеляційний залишив це рішення в силі, але Верховний суд направив справу на новий розгляд.

Директора Київського метро Брагінського буде відсторонено від роботи – Кличко14.03.24, 22:45 • [views_0]